«Новатор» пройшов випробування у прикордонників

Новатор пройшов випробування у прикордонників

Спеціалізований бронеавтомобіль «Новатор» завершив визначальні відомчі випробування Державної прикордонної служби України перед прийняттям броньовика на озброєння служби.

Випробування було проведено з 18 по 28 листопада в умовах максимально наближених до реальних умов експлуатації, повідомляють у компанії «Українська бронетехніка».

У ході випробувань «Новатор» не лише повністю підтвердив заявлені характеристики, кажуть у компанії, а й продемонстрував рекорд за кількома показниками. Зокрема, час розгону з місця до 100 км/год склав 10,5 секунд, шлях екстреного гальмування на швидкості 40 км/год – всього 7,5 м, максимальний кут крену – 25 градусів, шумність роботи двигуна та вихлопної системи – від 70 до 80 дБ, також продемонстровано найкращу прохідність по бездоріжжю.

Загалом програма випробувань передбачала перевірку масогабаритних параметрів та комплектації, оцінку показників динамічності, прохідності, економічності, а також ергономічності та медико-технічні умов. Крім того перевіряли евакуаційне обладнання, засоби буксирування, оцінили можливості технічного обслуговування з урахуванням штатного ЗІП.

За результатами випробувань відомча комісія ДСПУ зробила висновок, що «Новатор» після врахування пропозицій може бути рекомендований до допуску в експлуатацію, як транспортний засіб для доставки прикордонних нарядів до місць несення служби на напрямках зосередження основних зусиль в разі загострення ситуації на державному кордоні, під час здійснення посиленої охорони держаного кордону, здійснення патрулювання на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями.

«Наш автомобіль – універсальна платформа, яка може бути доукомплектована та модифікована залежно від роду військ та поставлених завдань», – зазначив директор ТОВ «Українська бронетехніка» Олександр Кузьма.

Нагадаємо, що минулого місяця підрозділи Збройних Сил України отримали першу партію у кілька десятків спеціалізованих бронеавтомобілів «Новатор».


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію