Росія оновлює артилерію біля кордонів України

Росія оновлює артилерію біля кордонів України

856-й артполк 144-ї гвардійської мотострілецької дивізії Західного військового округу ЗС РФ (в/ч 23857 м. Почеп Брянської області), отримав перші самохідні гаубиці «Мста-СМ1».

Нагадаємо, що 856-й гвардійський самохідний артилерійський Кобринський Червонопрапорний, ордена Богдана Хмельницького полк, який дислокується у 80 км від українського кордону був створений (відновлений) у 2016 році, як власне і 144 дивізія, штаб якої розташований у місті Єльня Смоленської області. Формування відбувалося у рамках оголошеної Росією «протидії нарощуванню сил НАТО біля російських кордонів», що передбачало створення трьох дивізій.

Як повідомляє міністерство оборони Російської Федерації, полк приступив до завершення програми переозброєння на модернізовані бойові машини з автоматизованими системами управління вогнем. До середини 2020 року 100% озброєння і військової техніки будуть мати автоматизовані системи наведення і управління вогнем по системі ГЛОНАСС.

Основною особливістю застосування самохідних установок «Мста-СМ1» є можливість керування вогнем артилерії в автоматичному режимі як з пункту управління командира батареї, так і безпосередньо на гаубиці. Також планується дообладнати спеціалізованими маячками геолокації і автомобілі високої прохідності для підвезення боєприпасів.