Перший модернізований розвідувальний БпАК Spectator-M1 поставлено Міністерству оборони

Перший модернізований розвідувальний БпАК Spectator-M1 поставлено Міністерству оборони

Перший безпілотний авіаційний комплекс Spectator-M1, що був виготовлений ВАТ «Меридіан» імені С.П. Корольова в рамках ДОЗ, поставлений Міністерству оборони України.

Spectator-M1 був вперше представлений у 2018 році та являє собою вдосконалену версію БпАК Spectator, яка отримала новий тепловізор, досконалішу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє БпЛА знаходитись у повітрі більше часу. Вдосконалений комплекс був прийнятий на озброєння ЗСУ в 2019 році після завершення державних випробувань.

— Це перша поставка Збройним Силам України безпілотного авіаційного комплексу цієї модифікації. SPECTATOR-M1 – наша спільна розробка разом із науковцями Національного технічного університету України «КПІ», у цій модифікації підсилено основні переваги попередніх моделей – відмінна аеродинаміка, малопомітність, захищеність від систем радіоелектронної боротьби, – повідомив голова правління ВАТ «Меридіан» В’ячеслав Проценко.

Spectator-M1 призначений для розвідки місцевості, може бути використаний для моніторингу державного кордону, пошуково-рятувальних операцій тощо.

Попередні модифікації комплексу поставляються Міністерству оборони та Державній прикордонній службі МВС України з 2015 року. У 2018 році команді фахівців, що працювали над реалізацією проекту БпАК Spectator було присуджено Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.

Перший модернізований розвідувальний БпАК Spectator-M1 поставлено Міністерству оборони

Характеристики:

Розмах крил – 3020 мм.
Максимальна швидкість польоту – 120 км/год.
Максимальна висота польоту – до 3600 м
Тривалість польоту – понад 2 год
Дальність польоту – до 150 км
Швидкість, при якій виконується завдання – 70 км/год
3 режими управління – автоматичний, напівавтоматичний, ручний
Запуск з пристрою запуску або руки
Приземлення на парашуті або по-літаковому

Варіанти корисного навантаження:

  • Камера день-ніч
  • Тепловізійна камера
  • Мультиспектральна камера
  • Фотокамера високої роздільної здатності
  • Датчики радіаційного фону, тощо.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію