Німецька армія змнюює стрілецьку зброю

німецька армія змнюює зброю

Міністерство оборони Німеччини офіційно підтвердило перемогу штурмової гвинтівки MK556 від компанії C.G. Haenel у тендері на заміну гвинтівок HK G36 німецької армії.

MK556 (Maschinenkarabiner 556) являє собою AR-15-подібний карабін під патрон 5,56х45 мм, з коротким ходом газового поршня і регульованою системою газовідводу. Зброя випускається зі стволами довжиною від 266 до 408 мм і має масу від 3,3 до 3,6 кг. Конкурентами МК556 у фіналі тендеру були HK416 і HK433 від Heckler & Koch.

Обидві компанії-фіналісти були проінформовані про результати тендеру. Програма закупівель передбачає придбання 120 тисяч гвинтівок за €245 млн. Проте рішення ще має буди затверджено урядом Німеччини, крім того результати тендеру та процес закупівлі ще можуть бути оскаржені. Нижче офіційний пресреліз щодо результатів тендеру.

німецька армія змнюює зброю

C.G. Haenel вже поставляє Бундесверу снайперські гвинтівки RS9, прийняті на озброєння під найменуванням G29. Також ця компанія відома розробкою легендарної штурмової гвинтівки StG44 (Sturmgewehr 44).

На даний час компанія належить концерну Caracal International LLC з Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати). Оскільки ОАЕ звинувачуються в порушенні ембарго ООН на постачання зброї до Лівії та Ємену, ряд німецьких політиків висловили обурення рішенням Міноборони.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію