7000 резервістів бригад територіальної оборони візьмуть участь в «Об'єднаних зусиллях 2020»

7000 резервістів бригад територіальної оборони візьмуть участь в Об'єднаних зусиллях 2020

Близько 7000 резервістів територіальної оборони залучать до практичних дій під час проведення стратегічних навчань «Об’єднанні зусилля 2020» за участю сил і засобів країн-членів НАТО і країн-партнерів.

Про розгортання бригад територіальної оборони (ТрО) та їх завдання розповів командувач територіальної оборони Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич.

Так, дійсно, під час навчань «Об’єднанні зусилля 2020» визначальну роль приділяється органам управління військових частин територіальної оборони. Зокрема, планується розгорнути всю систему територіальної оборони від стратегічного до тактичного рівня до командно-спостережного пункту включно. Також планується розгорнути майже у всіх областях України штаби зон територіальної оборони та штаби районів ТрО на чолі з головами обласних державних адміністрацій та головами районних адміністрацій

Головне завдання – відпрацювати та перевірити всю систему управління територіальної оборони Збройних Сил України. Виявити слабкі та сильні місця. Планується долучити до відпрацювання практичних дій близько 7 000 резервістів. Вони будуть виконувати завдання спільно з іншими складовими сектора безпеки оборони. Також буде перевірена взаємодія штабів зон територіальної оборони з бригадами ТрО.

Голови обласних адміністрацій виступатимуть у ролі керівників штабів зон ТрО. А бригади, що будуть залучені спільно з підрозділами поліції та Національної гвардії, будуть комплексно відпрацьовувати поставлені завдання, щоб досягти оперативної взаємодії і сумісності для виконання завдань.


Служба зв`язків з громадськістю КСВ ЗС України


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію