Бійці ССО десантувалися «на крилі» вночі (ФОТО)

Бійці ССО десантувалися на крилі вночі (ФОТО)

На Хмельниччині, в рамках підготовки до навчань «Об’єднані зусилля 2020», підрозділ Сил спеціальних операцій ЗС України вдосконалює навички десантування вночі.

Про це повідомляє інформагенція Міністерства оборони «АрміяInform».

— Військовослужбовці здійснюють навчально-тренувальні стрибки з різної висоти з борту вертольота Мі-8МТ, використовуючи при цьому парашутні системи з круглими куполами та з куполами типу «Крило», – каже офіцер-інструктор, який відповідає за бойову підготовку підрозділів.

Одним із елементів нарощування бойових спроможностей груп спецпризначення ССО є десантування на умовну ворожу територію в темний час доби.

Бійці ССО десантувалися «на крилі» вночі (ФОТО)

Військовослужбовці здійснюють тренувальні стрибки з висоти в півтори тисячі метрів у суцільній темряві в повністю керованому режимі. Для цього використовують виключно прилади нічного бачення і природне освітлення. Завдання військовослужбовців під час стрибка — вийти на обмежений майданчик приземлення, зайняти кругову оборону, згрупуватися для готовності до виконання бойового завдання. У складі груп спеціального призначення є військовослужбовці, що несуть на собі під куполом, крім штатного, ще й додаткове спорядження та озброєння.

Бійці ССО десантувалися на крилі вночі (ФОТО)

— На відміну від нічних стрибків з круглими куполами, стрибки «на крилі» не дають великого розосередження на приземленні, чого ми і прагнемо. Хлопці легко приземляються на майданчик площею 50×50 метрів, – розповідає офіцер.

У випадку з круглими парашутними системами розосередження парашутистів сягає кілометра чи навіть більше. Звідси й певні тактичні труднощі, пов’язані з оперативним збором, виходом на «точку», і у підсумку – часом на виконання спеціальних завдань в умовному тилу противника.

Офіцер-інструктор також підкреслив, що парашутні системи, які використовують спецпризначенці, забезпечують можливість безшумно й максимально приховано діставатися до цілі, летіти на відстань понад 10 кілометрів вздовж горизонту і нести під собою близько 200 кілограмів додаткового «корисного» вантажу. Якщо говорити про максимальну стелю відділення парашутиста від повітряного судна, то це — більше ніж 7 тисяч метрів. Але починаючи з висоти у понад 4,5 тисяч метрів стрибки виконують зі спеціальним кисневим обладнанням.

Бійці ССО десантувалися на крилі вночі (ФОТО) Бійці ССО десантувалися «на крилі» вночі (ФОТО) Бійці ССО десантувалися «на крилі» вночі (ФОТО) Бійці ССО десантувалися «на крилі» вночі (ФОТО) Бійці ССО десантувалися «на крилі» вночі (ФОТО) Бійці ССО десантувалися «на крилі» вночі (ФОТО)