Другий серійний винищувач Су-57 здійснив перший політ

Автор: Олексій Махно
опис фото

Другий серійний російський винищувач Су-57 здійснив перший політ. Як повідомляють російські ЗМІ, «другий перший серійний» Су-57 вперше піднявся в небо і успішно приземлився.

«Другим першим серійним» Су-57 називають оскільки перший серійний винищувач з установчої партії з двох літаків для ПКС ЗС РФ розбився 24 грудня 2019 року під час випробувального польоту. Після цього інциденту польоти Су-57 були припинені.

Згідно з повідомленням, перший політ Су-57 пройшов на аеродромі Комсомольського-на-Амурі авіаційного заводу (КнААЗ). Раніше на авіазаводі обіцяли, що літак злетить до кінця жовтня. Передача винищувача російському Міноборони має відбутися до кінця року.

На даний час КнААЗ виконує контракт 2019 року на поставку російським Повітряно-космічним силам 76 винищувачів Су-57 для оснащення трьох авіаційних полків. Початок поставок літаків за даним контрактом передбачений на 2021 рік, завершити планується в 2027 році.

Перші серійні винищувачі підуть до війська з «двигуном першого етапу», а оснащені новим «двигуном другого етапу» («Виріб-30») Су-57 планується отримати з 2025 року.