До суду скеровано обвинувальний акт щодо майора який скалічив трьох курсанток

Жахлива ДТП: П'яний майор переїхав трьох жінок-офіцерів

До Шевченківського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт щодо майора Української військово-медичної академії, якій на сильному підпитку скоїв наїзд та скалічив трьох 23-річних офіцерок – слухачок академії. Винуватцю загрожує строк до восьми років.

У ході досудового розслідування встановлено, що 25 серпня 2020 року співробітник УВМА, майор медслужби Володимир Холодний, керуючи автомобілем марки TOYOTA PRIUS в стані алкогольного сп’яніння (понад 2 проміле) здійснив наїзд на трьох слухачок академії, на території однієї з військових частин, яка дислокується у Шевченківському районі м. Києва.

Майору, який скалічив дівчат, суд обрав запобіжний захід

Внаслідок наїзду слухачкам академії спричинено тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості – в однієї діагностували неповний травматичний відрив обох нижніх кінцівок на рівні нижньої третини гомілок, у другої – неповне травматичне відчленування правої гомілки на рівні середньої третини, третя дівчина дістала відкритий перелом правої стопи та відкритий перелом обох кісток лівої гомілки. У результаті двом дівчатам ампутували по нозі.

Винуватця ДТП було затримано безпосередньо після наїзду на підставі ст. 208 КПК України. На місці події працювала група військових прокурорів Київського гарнізону та слідчо-оперативна група ГУНП у м. Києві. Двадцять шостого серпня затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Санкція ч. 2 ст. 286 КК України, за якої обвинувачується офіцер, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Жахлива ДТП: П'яний майор переїхав трьох жінок-офіцерів

Зауважимо, що одну з трьох постраждалих слухачок 6 жовтня відправили на реабілітацію до Німеччини. Дівчині ампутували одну ногу, за другу боротимуться вже німецькі лікарі.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію