Керівництво ДП «Антонов» перешкоджає державному аудиту

Керівництво ДП «Антонов» перешкоджає державному аудиту

Розпочаті 30 жовтня 2020 року аудит та ревізія на державному підприємстві «Антонов» засвідчили систематичне та умисне ухиляння керівництвом державного підприємства від проведення повного та всестороннього державного фінансового контролю.

Про це повідомляє пресслужба Держаудитслужби.

Позаяк більше як на 30 запитів щодо виконання договорів та низки зовнішньоекономічних контрактів з іноземними компаніями, витрачання коштів на утримання, обслуговування, модернізацію, регламентні роботи та проведення інших робіт з обслуговування літаків, які перебувають на озброєнні у Збройних Силах України, стану ефективного використання активів підприємства за міжнародними програмами та з інших питань фінансово-господарської діяльності відповіді не отримано, документи надані вибірково та/або взагалі не надано.

Про зволікання з наданням та ненадання первинних і бухгалтерських документів, що підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємства, складено відповідні акти.

Про перешкоджання проведенню аудиту та ревізії поінформовано виконуючого обов’язки гендиректора ДК «Укроборонпром» Фоменка І.О. з пропозицією вжити невідкладних заходів щодо усунення факторів, які перешкоджають Держаудитслужбі виконати заходи державного фінансового контролю на державному підприємстві «Антонов», провести перевірку обставин, що призвели до перешкоджання ревізійним діям, притягнути до відповідальності посадових осіб, які це допустили, а саме: в.о. генерального директора ДП «Антонов» Бичкова С.А.

Поінформовано керівників НАБУ, СБУ, ДБР, Генерального прокурора України, а також Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, з пропозицією взяти на контроль вжиття заходів щодо усунення керівництвом концерну та підприємства чинників, що перешкоджають проведенню ревізії та аудиту на державному підприємстві «Антонов».

Наразі така незрозуміла протидія керівництва флагмана вітчизняного літакобудування у прозорому і неупередженому державному фінансовому контролі викликає не лише занепокоєння, а змушує сумніватись у державницькій позиції і дотриманні вимог законодавства при здійсненні фінансово-господарської діяльності державного підприємства, що входить до оборонно-промислового комплексу держави.