Конфіскований за контрабанду цигарок Ан-2 передали ВМСУ

05.01.21 | останнє оновлення 23.01.21
Конфіскований за контрабанду цигарок Ан-2 передали ВМСУ

10-й морській авіаційній бригаді ВМС України безоплатно передано літак Ан-2, що був конфіскований у контрабандистів. Це буде вже третій «кукурузник» у морській авіації.

Про це повідомила пресслужба ДП «СЕТАМ» – державного підприємства Міністерства юстиції України, що займається реалізацією арештованого майна.

Конфіскований через контрабанду цигарок АН-2 привернув до себе дуже багато уваги не тільки ЗМІ, але й громадськості. Завдяки небайдужим користувачам Facebook було навіть проведено невеличкий флешмоб під нашою публікацією.

І ось, нарешті, його долю вирішено – рішенням Рівненського міського відділу державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) літак безоплатно передано військовій частині А 1688 у місті Миколаєві.

Доповнення. Передача літака відбулась 21 січня у Міжнародному аеропорту «Рівне».

Нагадаємо, що 10-а морська авіаційна бригада (військова частина А1688) в 2019 році вже отримала в подарунок Ан-2 придбаний меценатом Єгором Шишкіним з Миколаєва. До цього бригада також мала один літак Ан-2Т, який активно використовувася у навчанні, адже вартість льотної години Ан-2 оцінюється в 500 дол., в той самий час гелікоптеру Мі-8 – 2500-3000 дол.

Ан-2 ВМСУ «Штатний» літак Ан-2Т морської авіації

Меценат подарував морській авіаційній бригаді літак Ан-2 Ан-2 подарований Єгором Шишкіним в 2019 році


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію