Меценат подарував авіаційній бригаді ВМСУ літак Ан-2

Меценат подарував морській авіаційній бригаді літак Ан-2

Меценат Єгор Шишкін з Миколаєва, придбав та передав на баланс 10-ї морської авіаційної бригади Військово-Морських Сил України легкий транспортний літак Ан-2

Офіційна передача відбулась сьогодні у Миколаєві, повідомляє Український мілітарний портал.

Літак буде виконувати завдання з транспортного перевезення, підготовки льотного складу та парашутно-десантної підготовки. 10-та бригада вже має на озброєнні аналогічний Ан-2, що активно використовується у навчанні. Вартість льотної години Ан-2 оцінюється в районі 500 доларів, в той же час як гелікоптеру Мі-8 – 2500-3000 доларів.

Ан-2 ВМСУ

На початку 2019-го року представник ТОВ «Петрос-Н» в особі Шишкіна Єгора Сергійовича вийшов з пропозицією до командування авіації ВМС ЗС України, про передачу в Морську авіаційну бригаду в якості безоплатної благодійної допомоги літака Ан-2 який знаходився в місті Рівне на ОКП «Міжнародний аеропорт «Рівне».

Меценат подарував морській авіаційній бригаді літак Ан-2 Переданий 10-й мабр літак Ан-2 Фото: Дмитро Удовицький

У вересні було прийнято рішення про направлення в м. Рівне групи спеціалістів інженерно-авіаційної служби Морської авіаційної бригади для огляду літака, та визначення його технічного стану. Після оцінки технічного стану літака було прийнято рішення про початок процедури його передачі до військової частини.

У подальшому планується передача літака для капітального ремонту на Вінницький авіаційний завод. По завершенню ремонту літак виконуватиме завдання в інтересах ВМС ЗС України.

Меценат подарував морській авіаційній бригаді літак Ан-2 Переданий 10-й мабр літак Ан-2 Фото: Дмитро Удовицький

Меценат подарував морській авіаційній бригаді літак Ан-2