Rheinmetall та Northrop Grumman спільно працюватимуть над снарядами підвищеної дальності

Автор: Андрій Шинко
Rheinmetall і Northrop Grumman спільно працюватимуть над снарядами підвищеної дальності

Rheinmetall і Northrop Grumman домовилися про стратегічне партнерство в області розробки високоточних артилерійських боєприпасів підвищеної дальності.

Про це повідомляє пресслужба німецького концерну Rheinmetall.

Повідомляється, що у лютому 2021 року південноафриканське дочірнє підприємство Rheinmetall Denel Munition і американська Northrop Grumman підписали 10-річну угоду про стратегічне партнерство. Протягом цього періоду компанії співпрацюватимуть у просуванні перспективних боєприпасів на міжнародному ринку включно із США.

Насамперед працюватимуть над збільшенням дальності 155-мм артилерійського снаряда оснащеного комплектом точного наведення PGK M1156, а також над розробкою нового 155-мм снаряда з поліпшеною інтегрованою рушійною установкою.

Пристрій прецизійного наведення PGK M1156 Пристрій прецизійного наведення PGK M1156

PGK M1156, що перебуває на озброєнні ряду збройних сил, є недорогим і доступним засобом підвищення точності існуючих типів артилерійських боєприпасів. У поєднанні зі снарядом V-LAP компанії Rheinmetall, який наразі забезпечує найбільшу дальність серед всіх звичайних артснарядів, PGK M1156 є швидким рішенням для високоточних боєприпасів великої дальності.

Пристрій прецизійного наведення PGK M1156

Найбільша дальність, коли-небудь досягнута звичайним артилерійським снарядом, наразі складає 76 км. Вона була досягнута в 2019 році на випробувальному полігоні Алкантпан за допомогою самохідної гаубиці Denel G6 зі стволом у 52 калібри і модифікованою каморою.

Rheinmetall і Northrop Grumman провели випробування варіантів снаряда V-LAP і PGK в Південній Африці на початку 2021 року і мають намір продемонструвати їх пізніше на полігоні армії США в Юмі, штат Арізона.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію