Командувач Сухопутних військ заохотив преміями поранених

Автор: Іван Чигринський
Командувач Сухопутних військ заохотив преміями поранених

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський нагородив грошовими преміями тридцять п’ять військовослужбовців, що були пораненні у 2021 році.

Військовослужбовці отримають премії 5 та 10 тисяч гривень залежно від тяжкості поранення.

«За старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання бойових (спеціальних) завдань воїнами-піхотинцями механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, мужність і героїзм, виявлений у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України та з нагоди відзначення професійного свята – Дня піхоти», – цитує наказ пресслужба Сухопутних військ.

Премії виплачені відповідно до Дисциплінарного статуту та наказу Міністерства оборони «Про бюджетну політику МО України на 2021 рік». Цим наказом визначений особистий фонд преміювання командувача Сухопутних військ у розмірі 3 млн грн на рік.

Варто зазначити, що ця премія є додатковою та не замінює собою компенсацію (одноразову грошову допомогу), яку виплачують за поранення в залежності від його важкості у відсотковому розмірі від 70-кратного прожиткового мінімуму (з 01.01.2021 від 158,9 тис. грн).



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію