Завтра підпишуть контракт на три фрегати для ВМС Польщі

ВМС Польщі

Міністерство національної оборони Польщі анонсувало підписання 27 липня контракту на «найбільше замовлення для вітчизняної промисловості в історії».

Польське Міноборони повідомило, що у вівторок, 27 липня, керівник відомства Маріуш Блащак візьме участь у «церемонії підписання між Інспекцією озброєння та Консорціумом PGZ-Miecznik контракту на постачання трьох кораблів» типу Miecznik для ВМС Польщі.

У рамках програми Miecznik передбачається придбання трьох фрегатів з можливістю ведення бойових дій проти повітряних, надводних і підводних цілей. Згідно з попередніми заявами Міноборони, особливий акцент буде зроблено на вогневій потужності фрегатів та протиповітряних можливостях. Багатоцільові фрегати повинні забезпечити захист морських шляхів та зміцнити позиції Польщі на міжнародній арені.

Нові кораблі мають замінити колишні американські фрегати Oliver Hazard Perry.

Нагадаємо, що до складу консорціуму PGZ-Miecznik входять Polska Grupa Zbrojeniowa S.A, PGZ Stocznia Wojenna Sp. Z o.o. та корабельня Remontowa Shipbuilding S.A.

Наразі гданська корабельня Remontowa Shipbuilding S.A. будує для польських ВМС (Marynarka Wojenna) протимінні кораблі проєкту Kormoran II, а також серію з шести буксирів проєкту B860.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію