Польська PGZ формує фрегатний консорціум

Польська PGZ формує «фрегатний» консорціум PAP / Adam Warawa

Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) та PGZ Stocznia Wojenna (PGZ SW) розпочали створення консорціуму – головного підрядника проєкту будівництва фрегатів Miecznik для ВМС Польщі.

Першим польським партнером, що приєднається до створеного 14 травня консорціуму PGZ-MIECZNIK, стане корабельня Remontowa Shipbuilding S.A, про що того ж дня було підписано відповідну угоду, повідомляє PGZ.

Наразі відома гданська корабельня будує для польських Військово-морських сил (Marynarka Wojenna) протимінні кораблі проєкту Kormoran II, а також серію з шести буксирів проєкту B860.

Програма Miecznik передбачає придбання для ВМС Польщі трьох сучасних надводних кораблів нового типу, які замінять фрегати типу Oliver Hazard Perry. Багатоцільові фрегати повинні забезпечити захист морських шляхів та зміцнити позиції Польщі на міжнародній арені. Нові кораблі мають бути здатними вражати надводні, повітряні та підводні цілі.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України розглядає питання добудови корвета «Володимир Великий» проєкту 58250 у варіанті багатофункціонального фрегата ближньої морської зони.