НВО «Практика» поставила Саудівській Аравії 60 бронеавтомобілів «Козак-5»

НВО Практика поставила Саудівській Аравії 60 бронеавтомобілів Козак-5

Українське ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика» цього року виконало два експортні контракти на постачання військової продукції власного виробництва.

Про це повідомив голова ради директорів НВО «Практика» Олег Висоцький під час виступу на Міжнародному оборонному інвестиційному форумі, що розпочався 12 серпня у Києві.

Зокрема, за інформацією Ukrainian Military Pages, замовнику з Королівства Саудівська Аравія поставлено шістдесят броньованих автомобілів «Козак-5».

Багатоцільова десятитонна машина базується на шасі Ford F-550, має захист рівня STANAG 4569 level 2 та призначена для перевезення восьми осіб.

Саудівська Аравія отримала броньовики спеціально підготовлені для експлуатації в умовах жаркого клімату – їх оснастили кліматичною системою компанії «Термо Проджектс Україна».

Нагадаємо, що бронеавтомобіль «Козак-5» вперше був представлений на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2016». В 2016 році бронеавтомобіль пройшов тестовий заїзд на полігоні ВДВ ЗС України, але військові висловили бажання отримати бронеавтомобіль на незалежній підвісці (ним став «Козак-2М»).

У червні 2018 року Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) отримала партію з восьми піротехнічних машин на базі бронеавтомобіля «Козак-5».

ua en
Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію