Організацію закупівель озброєння доручили Юлію Гере

ОВТ

За організацію дослідних робіт з розробки озброєння, його закупівлю, постачання матеріальних ресурсів та послуг у Міноборони тепер відповідає заступник міністра оборони з цифровізації.

Повноваження перерозподілили через нещодавнє звільнення кількох заступників міністра.

Нагадаємо, що 21 липня Уряд звільнив трьох з восьми заступників міністра оборони. Зокрема було звільнено Ігоря Старобінського, Ігоря Халімона та Олександра Миронюка, який очолював напрямок закупівлі озброєння. Часто ці закупівлі привертали скандальну увагу.

Тепер заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформації і цифровізації, окрім власне впровадження цифрових технологій у відомстві, відповідатиме за організацію науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт з розроблення (модернізації) озброєння і військової техніки, здійснення їх закупівлі, організацію та проведення публічних закупівель, постачання матеріальних ресурсів та надання послуг для потреб Збройних Сил України, управління об'єктами державної власності та державним майном, організацію держполітики щодо забезпечення військових житлом, розбудову інфраструктури та відчуження надлишкового військового майна.

Наказ про перерозподіл обов'язків міністр підпісав 29 липня.