«Кузню на Рибальському» оштрафували на 47,3 млн грн за зрив ремонту фрегата «Гетьман Сагайдачний»

Гетьман Сагайдачний

Господарський суд м. Києва, за позовом спеціалізованої прокуратури, стягнув з Приватного акціонерного товариства «Завод «Кузня на Рибальському» 47,3 млн грн штрафних санкцій.

Прокурори у суді довели, що приватне підприємство не виконало свої зобов’язання у рамках контракту з Міністерством оборони України укладеним у листопаді 2017 року на виконання комплексу ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті Військово-Морських Сил України F130 «Гетьман Сагайдачний» (відповідно до проєкту 58351).

Крім того, підприємство не вчасно повернуло не витрачену частину коштів, сплачених у якості попередньої оплати, та здійснило поставку закуплених комплектуючих з порушенням термінів.

Під час модернізації за проєктом 58351 на фрегаті планувалось замінити радіолокаційну станцію МР-750 на РЛС SMART-S (Signaal Multibeam Acquisition Radar for Targeting) виробництва Thales Group, встановити автоматизовану систему бойового управління (АСБУ) «Контур», системи керування вогнем корабельної артилерії «Спис-К» і «Протазан-К» та інше обладнання.




Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію