ЗСУ показали французькі гаубиці CAESAR на фронті (ВІДЕО)

ЗСУ показали французькі гаубиці CAESAR на фронті

Передані Францією 155-мм самохідні гаубиці CAESAR (фр. CAmion Equipé d'un Système d'ARtillerie) вже на передовій, де використовуються для знищення російських загарбників.

Про це у Facebook повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

ЗСУ показали французькі гаубиці CAESAR на фронті ЗСУ показали французькі гаубиці CAESAR на фронті

«Наші артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години. Щиро вдячний партнерам за надану допомогу! Вона слугує наближенню нашої Перемоги», — написав він.

САУ CAESAR зі стволом 155-мм/52 може використовувати широкий спектр 155-мм боєприпасів стандарту НАТО (осколково-фугасні, касетні, світлові та димові снаряди), а також «розумні» боєприпаси, такі як протитанковий снаряд BONUS, що вже використовується армією США. Нещодавно також були проведені успішні випробування з боєприпасами M982 Excalibur.

Артсистема оснащена системою управління вогнем, до складу якої входить приймач навігаційної системи NAVSTAR. Також САУ обладнана автоматичною системою подачі снарядів. Максимальна скорострільність – 6 постр/хв. Приводи системи наведення – гідравлічні (основний) і ручний (допоміжний). Шасі може бути виконано у варіантах 6x6 або 8x8.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію