«Лев з перегаром» — затверджена нова емблема 4 танкової

емблема

«Центральним елементом нарукавної емблеми є світло-оливкова вогнедишна голова лева з чотирма коричневими язиками полум'я, що вказує на специфіку діяльності військової частини».

Такий опис нарукавника, розробленого Центральним управлінням розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, наводить Міноборони України у своєму телеграм-каналі.

«FUROR ARMA MINISTRAT — «Лють керує зброєю!»: під таким гаслом і з новим, символічним малюнком на рукаві воюють хоробрі танкісти!» — йдеться у повідомленні.

Водночас нова розробка відразу дістала порцію критики від редакції тематичного журналу Collectsion, що видається незалежною асоціацією колекціонерів військової символіки за участю членів Українського геральдичного товариства.

«Як це у нас водиться, вона [емблема] не має нічого спільного з символікою, розробленою раніше в частині. Замість носорога, який прикрашав також неофіційні знаки на беретах, бачимо голову лева, що дихає вогнем (перегар?). Чим раптом завинив Rhinoceros — неясно. Якраз цей звір краще асоціюється з танком. А вогнедишний лев може що завгодно уособлювати — реактивну артилерію, наприклад», — пише фейсбук-сторінка журналу.

4 танкова бригада



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію