Військовослужбовці, які були на лікуванні, зможуть здати посаду без повернення у частину

ЗСУ

Міністерство оборони України визначило випадки коли здавання та приймання справ та посади проводиться без участі військовослужбовця, який має здати цю посаду.

Набув чинності наказ Міноборони № 456 щодо внесення змін до Положення про військове (корабельне) господарство ЗСУ, затвердженого наказом МОУ від 16 липня 1997 року № 300.

Згідно з документом, під час дії особливого періоду та воєнного стану, здавання та приймання справ та посади проводиться комісійно за участі того, хто приймає, без участі особи, яка має здати посаду, у разі:

  • визнання військовослужбовця військово-лікарською комісією непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку або непридатним із переоглядом через 6-12 місяців;
  • зарахування військовослужбовця наказом по особовому складу в розпорядження посадової особи, яка має право призначення на посаду, якщо військовослужбовець перебуває на тривалому лікуванні у зв’язку з отриманим пораненням або хворобою, отриманою в особливий період, чи перебуває у полоні як заручник або інтернована особа.

Такі зміни зокрема дадуть можливість військовослужбовцям звільнятися зі служби за рішенням ВЛК без повернення у військову частину для здавання посади. Водночас для повної реалізації цієї можливості ще має запрацювати система електронного документообігу, яка дозволить обмінюватися документами між ВЛК, військовими частинами та ТЦК.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію