Міністр оборони: За наступний рік плануємо перевести ЗСУ на нову систему харчування

система харчування

19 вересня, під час робочої поїздки до Львівського гарнізону, Міністр оборони перевірив хід експерименту з харчування, що стартував у Академії Сухопутних військ.
— Ми змінюємо підходи до забезпечення військовослужбовців, — сказав Міністр оборони. — Одним із аспектів реформи забезпечення якраз і є покращення харчування. Сподіваюся, вже за рік усі частини Збройних Сил України будуть харчуватися за таким принципом.
Пілотний проект з харчування стартував 16 вересня на базі Академії Сухопутних військ у Львові, Західній військово-морській базі в Одесі та на флагмані Військо-Морських Сил України, фрегаті "Гетьман Сагайдачний", загалом охоплено 2650 осіб особового складу.

Суть експерименту — вдосконалити якість харчування, враховуючи світові практики. Варто відзначити, за встановленими нормами, до раціону харчування бійців входило близько 30 продуктів, а за вдосконаленим меню — їх більше 200. Це дає змогу урізноманітнити меню та надати право вибору страв військовослужбовцям. Процес складання меню, замовлення продуктів, постановки особового складу на котлове забезпечення також зазнає істотних змін та буде максимально автоматизований.

Під час перебування у їдальні, де саме проходив обід курсантів, Міністр оборони зазначив, що добова вартість харчування не змінилася: «Вона, як і раніше, лишається в межах 58-59 гривень, проте, забравши складову посередників, на ці ж кошти можна годувати бійця якісно та головне — смачно».
— Переконаний, кожен боєць і на передовій, і в тилу, заслуговує на достойне забезпечення: якісну форму, смачний обід, — сказав Міністр. — Запуск цього пілотного проекту — результат величезної роботи працівників Міноборони та Волонтерського десанту.
Після опрацювання пілотного проекту будуть ухвалені відповідні рішення щодо організації нової системи харчування в масштабі всіх Збройних Сил України. А вже ближче до січня 2016 року, в рамках експерименту почнуть харчувати за новими стандартами не лише у пункті постійної дислокації військової частини, але й на полігонах та в зоні проведення АТО.

система харчування система харчування


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України
facebook.com/yuri.biriukov