Укроборонпром планує поновити випуск станцій радіотехнічної розвідки "Кольчуга"

Ukrainian Military Pages

ДК «Укроборонпром» оголосив 2016 – роком розробки нових зразків озброєнь і модернізації ключових виробництв. Одним із пріоритетів значиться і реанімація виробництва комплексу дальньої радіотехнічної розвідки.

Як повідомив заступник генерального директора «Укроборонпром» з виробництва Юрій Пащенко, мова йде про відновлення виробництва знаменитої «Кольчуги».

Не дивлячись на те, що підприємство «Топаз», де їх раніше випускали, зараз знаходиться в окупованій частині, вдалося зберегти технологію. Більше того, нова «Кольчуга» буде значно перевершувати за характеристиками колишню версію.
«Ми створюємо її вже на новій елементарній базі, з поліпшеними характеристиками і повністю новою «начинкою»
До слова, і колишня «Кольчуга» не мала аналогів у світі. Вперше на загальний огляд «Кольчугу-М» представили на Йорданської виставці «SOFEX-2000». Вартість однієї станції 5,6 мільйонів доларів. Аналога СРР «Кольчуга-М» за ТТХ немає. Помітно перевершує система по параметрах і найближчих конкурентів:
  • «Авакс» виробництва Сполучених Штатів відстає за дальності виявлення на 200 кілометрів, нижня планка частотного діапазону більше на 1900 МГц;
  • «Віра» чеського виробництва, відстає за дальності виявлення на 350 кілометрів, нижня планка частотного діапазону більше на 700 МГц;
  • «Вега» російського виробництва, відстає за дальності виявлення на 400 кілометрів, нижня планка частотного діапазону більше на 70 МГц.
Ukrainian Military Pages СРР «Кольчуга» на шасі КрАЗ-6322 на МАКС-2009



Використані джерела:
autoconsulting.com.ua