Луцький військовий аеродром відновлюється

Ukrainian Military Pages

Луцьке летовище забезпечуватиме потреби бойової авіації ЗСУ. На аеродромі тривають ремонтно-відновлювальні роботи, йде заміна штучного покриття злітно-посадкової смуги.
«Аеродром розглядається, як оперативний, для забезпечення потреб бойової авіації, – підкреслив перший заступник командувача Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенант Аркадій Вашутін. – Спроможність місцевої авіаційної комендатури та особового складу до виконання завдань за призначенням висока. То ж будемо планувати тут не лише збори із військовими авіаторами, але й інші заходи, – зазначив він.»
Активне використання летовища у військових цілях було припинено в 2006 році, ґрунтовне оновлення злітно-посадкової смуги проводилось 26 років тому. У 2014 році, зважаючи на зростаючу військову напругу, у Луцьку знову почали сідати військові літаки. Тому вищим командуванням було прийнято рішення про проведення ремонтно-відновлювальних робіт на аеродромі. Це завдання доручено особовому складу авіаційної комендатури та фахівцям окремого інженерного батальйону Повітряних Cил ЗС України.