Закладено чотири броньовані артилерійські катери для Військово-Морських Сил

Закладено чотири броньовані артилерійські катери для Військово-Морських Сил

7 квітня, у Києві на ПАТ «Завод «Ленінська кузня» відбулася урочиста закладка чотирьох малих броньованих артилерійських катерів проекту 58155 (зав. номери 01028 - 01031) на замовлення Міністерства оборони України.

У заході взяли участь представники керівного складу Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних Сил України, Військово-Морських Сил, керівництво та працівники підприємства

Ukrainian Military Pages фото: Міністерство оборони України

Заступник міністра оборони Ігор Павловський повідомив, що два аналогічних катери на сьогодні знаходяться на випробуванні. У своєму класі вони відповідають усім технічним вимогам. Після завершення випробовування, вони будуть прийняті на озброєння Збройних сил України.

Він зауважив, що завод має ще замовлення. "Впродовж місяця закладемо ще 2 катери трохи іншого класу", - поінформував заступник міністра оборони.

Під час заходу на секції катерів були прикріплені пам’ятні таблички, які символізують початок життя нових катерів.

Ukrainian Military Pages фото: Міністерство оборони України

Закладка катерів відбувається згідно з затвердженим Державним оборонним замовленням на 2016 рік і є продовженням будівництва серії малих броньованих артилерійських катерів проекту 58155 в рамках Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння і військової техніки на період до 2020 року для потреб Військово-Морських Сил.

Всього до 2017 року планується збудувати 9 катерів.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України