Керівництво ПАТ «Завод «Маяк» відреагувало на інформацію про дефекти мінометів

120-мм міномет М-120-15 «Молот»

Керівництво ПАТ «Завод «Маяк» поширило заяву стосовно інформації про наявність дефектів 120-мм мінометів які були поставлені до ЗС України:

У зв’язку з оприлюдненням в мережі Інтернет критичного матеріалу щодо якості виготовлення вітчизняного 120-мм міномету М-120-15 «Молот», керівництво ПАТ «Завод «Маяк» готове найближчим часом направити представників до визначеної військової частини для проведення детального аналізу дефектів та їх усунення.

Принагідно повідомляється, що при виявленні дефектів озброєння чи військової техніки, поставленої підприємством-виробником, військове командування має невідкладно поінформувати про це державне підприємство, надати рекламаційний акт та викликати представника для їх дослідження та усунення. Водночас, жодних повідомлень про виявлення дефектів і виклик представника підприємства-виробника міномету, а також рекламаційних актів від військових частин до ПАТ «Завод «Маяк» не надходило.

Слід також зазначити, що під час державних випробувань вітчизняного 120-мм міномету М-120-15 «Молот» із нього було здійснено понад 500 пострілів різноманітним зарядом. Претензій до механізмів наведення або інших вузлів виробу при цьому не виникало.

читати також: Військові незадоволені якістю вітчизняних мінометів М-120-15 «Молот»



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України