Міноборони спрямувало 250 мільйонів гривень на розвиток трьох навчальних центрів

Ukrainian Military Pages

«Ми виконали доручення Президента: на розвиток навчально-матеріальної бази навчальні центри отримали 250 мільйонів гривень» – Степан Полторак

Про це сьогодні, 1 серпня, повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом та командувачем Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенантом Фредеріком Беном Ходжесом.
— Під час нашої останньої зустрічі ми досягли порозуміння з питання вдосконалення навчально-матеріальної бази Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Наразі вже виділено 50 мільйонів гривень на створення інфраструктури на базі навчального центру у Яворові. На ці кошти буде побудовано казарми для розміщення особового складу, – зазначив генерал армії України Степан Полторак.
Глава оборонного відомства розповів, що ще 150 мільйонів гривень виділено на побудову інфраструктури військового містечка для розміщення 5 тисяч осіб на території полігону Широкий Лан та 50 мільйонів гривень – на навчальний центр Сил спеціальних операцій.

Ukrainian Military Pages Фото: МО України

Нагадаємо, що Президент України дав доручення Міністру оборони 27 травня цього року:
— Пане Міністр оборони, важливо, щоб було забезпечено нові умови і на полігонах. Доручаю спрямувати за рахунок передбачених оборонним бюджетом коштів 140 млн грн. на полігон «Широкий лан», не менше 50 млн грн. — на Яворівський полігон, 50 млн грн. на полігон підготовки спецназу у Бердичеві. Щоб у найкоротші терміни були забезпечені умови житла, підготовки сержантського складу. Саме рівень підготовки українського воїна і сержантського складу забезпечать ефективність дій Збройних Сил, нашу перемогу.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України