В Україні провели чергове успішне випробування нової тактичної ракети (відео)

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, в Україні провели чергове успішне випробування нової тактичної ракети, яка розробляється фахівцями провідних підприємств ОПК України за інтегруючої ролі Державного Київського конструкторського бюро «Луч».

Повідомляє прес-служба ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч»

На випробуваннях був присутній Секретар РНБО Олександр Турчинов.
«На відміну від російських аналогів, українські ракети — керовані, і саме тому більш ефективно і точно вражають цілі, що було доведено під час випробувань», — наголосив Секретар РНБО.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © twitter.com/Turchynov

Сергій Згурець, директор ІКК «Defense Express», прокоментував випробування:
Робоча назва комплексу «Вільха», розробляється на базі реактивної системи залпового вогню «Смерч». Пуски відбулися на полігоні під Одесою — в місці, де подібні випробування проводилися вперше. При цьому в зоні пуску були закриті повітряний простір і морська акваторія, розгорнуті засоби контролю і телеметрії.

Дальність дії комплексу вже в найближчій перспективі дозволяє розглядати його як заміну ОТРК «Точка». При цьому точність попадання — на порядок вище, ніж у «Точки».

Всі комплектуючі для виробництва «Вільхи» — вітчизняні, включаючи як нову систему управління, нове ракетне паливо, нову бойову частину. Одна з «родзинок» — система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети за рахунок імпульсних двигунів.

Радник Президента України Юрій Бірюков також оприлюднив у Facebook відео запуску ракети.