Росія створила дивізію тероборони в окупованому Криму

росийские окупанты в Крыму

Росія використовуючи досвід України, сформувала в окупованому Криму 47-у дивізію територіальної оборони (ДТО), зі штабом у Севастополі.

Про це повідомляють російські «Известия». Дивізії визначені завдання: допомога правоохоронним органам у боротьбі з терористами і диверсантами, захист важливих об'єктів та комунікацій, участь у ліквідації наслідків стихійного лиха і катастроф.

Основу з'єднання складають резервісти, яких планують призивати на збори кілька разів на рік.

— Формування дивізії було завершено в кінці серпня цього року. В ході навчань «Кавказ 2016» один з батальйонів дивізії було піднято по тривозі і приступив до виконання бойових завдань, – розповів «Известиям» представник міноборони РФ. – Військовослужбовців взяли під охорону військові і цивільні об'єкти не тільки в самому Севастополі, а й у всьому Криму. Також були проведені навчання по затриманню та ліквідації диверсантів противника.

Щодо організаційно-штатної структури нової дивізії повідомляється:

Точна організаційно-штатна структура нової дивізії невідома, але імовірно в її склад входить кілька батальйонів територіальної оборони, бійці яких пересуваються на вантажних автомобілях і озброєні легкою стрілецькою зброєю і декількома мінометами.

Примітно, що в разі тривоги на службу в 47-ю дивізію територіальної оборони прибувають не тільки резервісти з Республіки Крим, а й з інших регіонів Россіі. Як пояснив «Известиям» представник Чорноморського флоту, на навчання «Кавказ 2016» військовослужбовці запасу перекидалися в Севастополь військово-транспортною авіацією.

Дійсно примітно, що для формування «територіальної» дивізії були використані мобілізаційні ресурси інших регіонів.

Варто зазначити, що вивчаючи досвід України, російська влада, протягом останніх трьох років, внесла ряд змін у законодавство та інші нормативні документи щодо забезпечення мобілізації і запровадження служби у резерві.



Використані джерела:
Известия