ДК «Укроборонпром» готовий передати армійській авіації три вертольоти Ми-24ПУ1

Мі24ПУ1

Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», що входить до складу ДК «Укроборонпром», готове передати Збройним Cилам України три ударних вертольота Ми-24ПУ1, повідомляє пресслужба Укроборонпрома.

Роботи над створенням повітряних машин були виконанні у рамках Державного оборонного Замовлення для армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

"Ми-24ПУ1 повністю відповідають всім вимогам сучасної війни, оснащені передовою електронікою, ефективною системою захисту та потужним озброєнням. Саме така техніка необхідна захисникам нашої країни. І «Укроборонпром» продовжує насичувати нею Збройні Сили України", – заявив очільник ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

Слід зазначити, що під час розробки Ми-24ПУ1 особливу увагу було приділено підвищенню захисту ударного вертольоту. Вітчизняні фахівці встановили на нього сучасний комплекс захисту АДРОС, від ніжинського НВК «Прогрес». Цей комплекс збиває с курсу ракети з тепловим наведення, завдяки чому повітряна машина захищена від переносних зенітно-ракетних комплексів типу «Ігла» та «Stinger», а також ракет «повітря-повітря» типу Р-60 та Р-73.

Для знищення противника Ми-24ПУ-1 оснащений 30-мм автоматичною гарматою та різноманітним ракетним озброєнням, включаючи високоточні протитанкові керовані ракети.

Під час створення Ми-24ПУ-1 було вирішено завдання із підвищення швидкості та маневреності, для чого на ударний вертоліт встановлено нові вітчизняні двигуни. Окрім того можливості повітряної машини значно розширилися завдяки сучасним прицільним та навігаційним комплексам, які дозволяють ефективно виконувати завдання навіть у повній тьмі.

Мі24ПУ1
"Ми-24ПУ1 від ДП «Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН», став результатом ефективної праці колективів підприємств ДК «Укроборонпром» та стратегічного міжнародного співробітництва із партнерами України у світі, які постачають для українського вертольоту сучасну електроніку", – підкреслив Роман Романов.