Екс-керівник Агентства передових оборонних дослідницьких проектів: UkrARPA допоможе Україні

оператор беспилотного тактического транспортного средства Фантом

Радник з питань довгострокового розвитку «Укроборонпром», екс-керівник Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA), Ентоні Тетер розповів, як презентована Концерном UkrARPA може дати потужний поштовх розвитку держави.

"UkrARPA направить величезний потенціал України спрямований на вирішення проблем, що дозволить значно покращити рівень економічного розвитку і безпеки у майбутньому. Вона фокусуватиме увагу на вирішенні тих проблем, які наразі стоять на заваді того, щоб Україна знову стала видатною країною", – заявив Ентоні Тетер.

UkrARPA, побудована за зразком Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (DARPA) США, має стати майданчиком, який об’єднає розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових. Така платформа дозволить сконцентрувати передову наукову думку, інвестиції, механізм обміну та захисту технологій.

"Реалізація проекту UkrARPA є одним із ключових напрямів реформування оборонної промисловості України. Ми маємо науковий і виробничий потенціал, ідеї та практичні рішення. Все що потрібно – це реалізувати цю потужну енергію", – підкреслив Роман Романов.

Як зазначив Заступник генерального директора з розвитку Артур Херувімов, концепція UkrARPA була представлена в Міністерстві оборони України, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, у Верховній Раді, а також представникам вищих навчальних закладів.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»