Вогневі випробування бронетранспортерів БТР-4М морської піхоти Індонезії

БТР-4М Індонезійської морської піхоти фото © Dicky Asmoro & Handre Saleh

В Індонезії продовжуються випробування нових бронетранспортерів БТР-4М Корпусу морської піхоти Військово-морських сил (Korps Marinir TNI Angkatan Laut).

Як повідомляє індонезійський сайт angkasa.co.id, черговий етап випробувань розпочався 18 січня зі здійснення маршу до узбережжя Яванського моря, в район міста Тангеранг, де були перевірені амфібійні можливості бронетранспортерів у морській воді.

Читати також: Корпус морської піхоти ВМС Індонезії випробував свої БТР-4М на березі Яванського моря

Після успішних випробувань морем, настала черга вогневих випробувань. З цією метою п'ять бронетранспортерів БТР-4М 19 січня здійснили марш у район Букіт Хамбаланг, Західна Ява. Обране місце дозволяє вести вогонь на відстань більше 1 км, для перевірки 30-мм автоматичних гармат ЗТМ-1 на максимальній межі їх ефективності.

БТР-4М Індонезійської морської піхотифото © Dicky Asmoro & Handre Saleh

Через дощі минулого тижня та рихлий грунт, бронетранспортери в ході маршу супроводжували танкі-амфібії ПТ-76 в якості евакуаційних тягачів. Проте допомога останніх не знадобилася, БТР-4М впевнено подолали весь маршрут

БТР-4М Індонезійської морської піхоти БТР-4М Індонезійської морської піхотифото © Dicky Asmoro & Handre Saleh

Як повідомляється, всі переміщення в ході випробувань здійснені без дозаправлення бронетранспортерів, що підтверджує економність витрати палива для такого класу техніки та великий запас ходу. Із повною заправкою БТР-4М здатний подолати відстань в 600-700 км.

В ході вогневих випробувань проведені стрільби 30-мм гармат - основного озброєння бойового модуля БМ-7 «Парус», який встановлений на два з п'яти закуплених бронетранспортерів. Як, зазначається, на вибір варіанту модуля під час замовлення вплинула комбінація видів зброї, що дозволяє вирішувати широкій спектр завдань. Основним озброєнням модуля є стабілізована по двох осях 30-мм гармата ЗТМ-1 (аналог 2А72, яка встановлена на БМП-2/3, що перебувають на озброєнні індонезійських збройних сил).

Вогонь вівся по стандартній мішені НАТО, що була встановлена на відстані 1500 метрів на протилежному пагорбі. Після успішного проведення стрільб з гармат, протестували 7,62-мм кулемети трьох бронетранспортерів оснащених кулеметними установками та двох з БМ «Парус».

БТР-4М Індонезійської морської піхоти БТР-4М Індонезійської морської піхотифото © Dicky Asmoro & Handre Saleh



Використані джерела:
ANGKASA
Defense Express