Корпус морської піхоти ВМС Індонезії випробував свої БТР-4М на березі Яванского моря

БТР-4М фото © Dicky Asmoro/ Handre Saleh

Корпус морської піхоти ВМС Республіки Індонезія (Korps Marinir TNI Angkatan Laut), разом з українськими партнерами, успішно провів черговий етап випробувань своїх бронетранспортерів БТР-4М на березі Яванського моря, недалеко від міста Тангеранг (Kota Tangerang).

П'ять БТР-4М були поставлені до Індонезії згідно контракту з ДК «Укроборонпром» 2014 року. Після проведення, спільно з представниками МО Індонезії, серії випробувань в Україні, у серпні 2016 року бронетранспортери були відправлені замовнику для подальших випробувань.

БТР-4М БТР-4М БТР-4Мфото © Dicky Asmoro/ Handre Saleh

БТР-4 – розробка харківського конструкторського бюро ім. Морозова (ХКБМ). Версія БТР-4М, що була поставлена до Індонезії, оснащена німецькими двигунами Deutz, додатковими елементами корпусу (поплавками), які покращують морехідні характеристики та має два варіанти озброєння - бойовий модуль БМ-7 «Парус» або кулеметну установку з 7,62-мм кулеметом.

Раніше «Укроборонпром» виграв тендер Міністерства оборони Індонезії на поставку 55 колісних броньованих машин, які призначені для заміни застарілих БТР-50.

Читати також: Вогневі випробування бронетранспортерів БТР-4М морської піхоти Індонезії



Використані джерела:
Defence Blog