Укроборонпром анонсував виготовлення десятків «Дозор-Б»

Дозор-Б

ДК «Укроборонпром» виготовить нову партію вже з десятків бронемашин «Дозор-Б» для української армії завдяки фінансуванню у рамках державного оборонного замовлення ДП «Львівській бронетанковий завод».

Нагадаємо, що раніше прес-служба «Укроборонпрома» поширила заяву, що українські військові не отримують сучасні танки «Оплот», бронемашини «Дозор-Б» та іншу новітню техніку через недофінансування та те, що через відсутність державних коштів «Укроборонпром» муситиме відправити у неоплачувану відпустку більшість колективу Львівського бронетанкового заводу. Крім того сам ЛБТЗ, як виявилося опинився у боргах.

Як повідомляє офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром», фінансування Львівського бронетанкового заводу стало можливим завдяки оперативним рішенням Президента України Петра Порошенка, Прем‘єр-міністра України Володимира Гройсмана, Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова, Міністра оборони України Степана Полторака, депутатів Верховної Ради України та Голови Львівської ОДА Олега Синютки. У п’ятницю, 27 грудня, відбулось засідання РНБО, а вже у понеділок підприємство отримало підтвердження замовлення.

«Колектив львівського підприємства, який зараз налічує майже 900 працівників, отримав 100% завантаження роботою та гарантію зайнятості у 2017 році, це дозволяє уникнути вимушених відпусток та в повному обсязі завантажити виробничі потужності заводу», – повідомляє «Укроборонпром».

Підготовлені у 2016 році виробничі потужності та технологічний процес дозволяє виготовляти «Дозор-Б» вже серійно.

фото: facebook.com/zbroya.ua



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»