У Чорному морі був обстріляний транспортний літак Збройних Сил України

An-26 under fire

Сьогодні, 1 лютого 2017 року, під час здійснення тренувального польоту у виключній (морській) економічній зоні України, у районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацію бурових вишок зі стрілецької зброї був обстріляний транспортний літак Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ан-26.

Про це повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

В результаті обстрілу літаку було нанесене ушкодження. Екіпаж літака при цьому не постраждав, Ан-26 продовжив виконання польотного завдання.

Крім того, екіпажем було виявлено і зафіксовано роботу радіолокаційної станції Російської Федерації в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.

Після повернення літального апарату на аеродром під час зовнішнього огляду повітряного корабля виявлено 3-см кульовий отвір – наслідки обстрілу літака зі стрілецької зброї.

An-26 under fire An-26 under fire An-26 under fire An-26 under fire
фото: www.mil.gov.ua

Російська Федерація не тільки окупувала Крим та здійснює агресію проти України на східному кордоні, але й активно проводить рейдерські операції в Чорному морі. Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm провела низку OSINT-розслідувань про незаконне збройне загарбання двох самопідіймальних бурових установок (СПБУ) «Чорноморнафтогазу» вартістю $800 млн – «Петро Годованець» і «Україна», у ЗМІ установки відомі як «вишки Бойка». У результаті одного з розслідувань було встановлено, що в загарбанні вишок брали участь військовослужбовці 104-го десантно-штурмового полку 76-ї дивізії ПДВ РФ.

Нагадаємо, що кілька місяців тому, зі вкрадених бурових платформ російськими терористичними військами також було обстріляне судно ВМС ЗС України «Почаїв».

Ukrainian ship under fire Ukrainian ship under fire Ukrainian ship under fire Ukrainian ship under fire
фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua