Україна запропонувала Польщі спільну розробку ЗРК

система ППО «Нарва» фото: www.altair.com.pl

Генеральний директор концерну «Укроборонпром» Роман Романов, офіційно запропонував польському міністерству оборони спільну розробку системи протиповітряної оборони малої дальності з використанням авіаційних ракет Р-27, яка втробляється київським ДАХК «Артем».

Про це повідомляє сайт Военный информатор з посиланням на польський журнал «Альтаїр».

Так, 8 березня цього року, Роман Романов презентував заступнику міністра Bartoszowi Kownackiemu план створення прототипу системи ППО малої дальності, який отримав робочу назву Р-27 ADS (Air Defence System), підготовлений державним підприємством «Артем».

Нова система ППО може отримати назву «Нарва» і включатиме в себе компоненти польського виробництва: оглядовий радар, радіолокатор наведення ракет, мобільну пускову установку, пасивну оптико-електронну систему спостереження за повітряними цілями і супроводу ракети, систему бойового управління і систему зв'язку між компонентами.

Відзначається, що перший демонстраційний пуск української ракети «земля-повітря» з використанням польської радіолокаційної станції призначено на червень 2017 року. Надалі планується подальше проведення спільних наукових досліджень і розробок за участю польських компаній Polską Grupą Zbrojeniową і приватного підприємства WB Electronics.

система ППО «Нарва» Фото: www.altair.com.pl

Демонстрація системи планується у червні 2018 року, проведення попередніх випробувань за участю представників Міністерства національної оборони Польщі в жовтні 2018 року.

Дослідне виробництво компонентів системи за участю Polską Grupą Zbrojeniową, WB Electronics і ДАХК «Артем» передбачається почати влітку 2018 року з тим, щоб пройти військові приймальні випробування в листопаді 2018 року. Запуск масового виробництва передбачається з листопада 2019 року.

система ППО «Нарва»

Фото: www.altair.com.pl