Цього року знов формуватимуть бойові й навчальні частини, а у військкоматах проведуть експеримент

Ukrainian Military Pages

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України продовжує заходи з приведення військ і органів управління до стандартів і принципів, загальноприйнятих у країнах НАТО. Цього року у Сухопутних військах заплановано понад півтори тисячі організаційних заходів.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Пріоритетними заходами є формування навчальних частин для механізованих підрозділів та артилерії, навчального центру тактичної медицини, Міжвидового центру підготовки підрозділів ракетних військ і артилерії, а також декількох бойових військових частин та підрозділів забезпечення.

Окрім цього, у Сухопутних військах тривають заходи реформування системи органів управління та військових комісаріатів.

Так, до кінця цього року сплановано завершити перший етап переходу Командування Сухопутних військ та управлінь оперативних командувань на функціонування в рамках J-структури, прийнятої в арміях країн НАТО.

У другому півріччі цього року на базі військових комісаріатів Чернігівської області буде проведено експеримент з формування та функціонування територіальних центрів і відділів комплектування та соціальної підтримки обласних і районних рівнів.

За результатами експерименту буде визначений порядок реформування всієї системи військових комісаріатів Збройних Сил України, починаючи з наступного року.

На цей час у військових комісаріатах Львівської області триває експеримент з впровадження електронного реєстру військовозобов’язаних, в ході якого здійснюється тестування системи електронного обліку громадян. Робота реєстру в тестовому режимі дозволить на ранніх етапах виявляти недоліки у програмі та виправити їх до масового запровадження електронної системи обліку у 2019 році.

Реєстр включатиме дані про придатних та непридатних до військової служби громадян України віком від 18 до 60 років, а також постійно оновлювану базу даних призовників, військовозобов’язаних та офіцерів. Переведення облікових даних в електронний формат дозволить вивести систему обліку громадян України на рівень, загальноприйнятий у країнах-членах НАТО.