Снайпер канадського елітного спецпідрозділу в Іраку поцілив у бойовика з рекордній відстані

Ukrainian Military Pages Канадські снайпери ведуть вогонь з гвинтівки McMillan TAC-50. Навчання DAWN BLITZ 2013

Снайпер елітного спецпідрозділу Канади в Іраку встановив світовий рекорд з дальності підтвердженого ураження цілі, поціливши з величезної відстані в 3,540 метрів.

Канадські збройні сили підтвердили, що член Другої об'єднаної оперативної групи (Joint Task Force 2) зробив рекордний постріл, в результаті якого в Іраку був вбитий ісламський бойовик.

«Канадське командування спеціальних операцій може підтвердити, що член JTF2 успішно вразив ціль з 3,540 метрів», - поширило заяву командування. «З міркувань оперативної безпеки, а також для збереження безпеки нашого персоналу, та наших партнерів по коаліції, ми не будемо обговорювати точну інформацію про те, коли і як цей інцидент стався».

Елітний снайпер під час операції, яка відбулася протягом останнього місяця в Іраку, використовував для стрільби снайперську гвинтівку McMillan TAC-50 (гвинтівка під патрон .50 BMG.). Куля досягла цілі майже за 10 секунд.

Вбивство бойовика було незалежно підтверджено відеозаписом та іншими даними.

Попередній світовий рекорд належав британському снайперу Крейгу Харрісону, який в 2009 році поцілив у бойовика ісламістського угруповання «Талібан» з гвинтівки L115A3 Long Range Rifle на відстані 2475 метрів.

Раніше, у 2002 році, канадський капрал Роб Фурлонг встановив світовий рекорд, коли під час операції «Анаконда» він з 2430 метрів застрелив афганського повстанця з гвинтівки McMillan Tac-50 використовуючи кулю American 750 grain Hornady A-MAX.

За тиждень до того, у список найкращих снайперів світу ненадовго попав канадський майстер-капрал Аррон Перрі, після того як поцілив повстанця з 2310 метрів. Обидва солдата були з 3-го батальйону канадської легкої піхоти принцеси Патриції.

У США, найбільшу підтверджену дистанцію снайперського пострілу має сержант Брайан Кремер. У 2004 році він убив іракського повстанця з гвинтівки Barrett M82A1 на відстані 2300 метрів.

Ukrainian Military Pages


ua en
Використані джерела:
The Globe and Mail