Російська модернізована БМД-2 і КАМАЗ-5350 в окупованому Донецьку

Ukrainian Military Pages

У ході моніторингу соціальних мереж волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm виявили чергові факти присутності сучасної російської техніки і озброєння на окупованій території Донбасу.

Ukrainian Military Pages

Так, у квітні 2017 року на «дні відкритих дверей Донецького вищого загальновійськового командного училища» (рос. – ДонВОКУ, військовий виш, створений в окупованому Донецьку в 2015 році військово-політичним керівництвом РФ) відвідувачам представили зразки військової техніки, що стоїть на озброєнні «навчального закладу».

Серед техніки ми ідентифікували:

  • російську модернізовану бойову машину десанту БМД-2
  • російську військову вантажівку КАМАЗ-5350 сімейства «Мустанг»

Ця техніка не стоїть на озброєнні нашої армії і стати трофеєм у ході бойових дій не могла. Ідентифікацію вдалося провести завдяки фотоальбому офіційної групи ДонВОКУ у соціальній мережі «ВКонтакті».

БМД-2 з ПЛ-1-01 (ОУ-5)

Російська модернізована бойова машина десанту БМД-2 з ПЛ-1-01(ОУ-5) візуально відрізняється від радянської БМД-2 наявністю лазерного прожектора ПЛ-1-01. Модернізація почалася в 2012 році на Волгоградському тракторному заводі. В Україну не експортувалася. Аналогічну модернізовану БМД-2 у схожому трикольоровому камуфляжі, яка належала 234-му ПДП 76-ї дивізії ПДВ РФ, захопили влітку 2014 року бійці 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ЗСУ.

Ukrainian Military Pages

КАМАЗ-5350

Російський автомобіль військового призначення з колісною формулою 6×6 виробництва Камського автомобільного заводу. Відноситься до сімейства «Мустанг». Випускається з 2003 року. В Україну не експортувався. Візуальна відмінність від совітських зразків, які стоять на озброєнні ЗСУ: наявність нового повітряного фільтра.

Ukrainian Military Pages
ua en

InformNapalmМатеріал для InformNapalm підготував Михайло Кузнецов


Техніка російських окупантів на Донбасі