Загиблий у Києві полковник Головного управління розвідки МОУ працював над доказами агресії РФ

Ukrainian Military Pages Співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал, якого підірвали в машині сьогодні, 27 червня, був командиром підрозділу глибинної розвідки і забезпечував докази причетності Росії до збройної агресії проти України.

Про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах пише LB.ua.

За словами джерела, Максим Шаповал безпосередньо брав участь не тільки в плануванні, а й у проведенні розвідувальних рейдів у глибокий тил окупованих територій.

«Це завдяки йому Україна обґрунтувала свою позицію в Гаазі про причетність Росії до збройної агресії, а перед цим надала всі такі задокументовані факти дипломатичними каналами та каналами обміну розвідувальною інформацією з розвідувальними органами союзників», - сказав співрозмовник видання.

«Унікальність розвідувальних операцій полягала в тому, що застосовувалися засоби документування російських окупаційних військ, їх переміщень, наявності сучасних зразків систем РЕБ та засобів ураження. В тому числі в такому вигляді, щоб це могло служити безумовним доказом збройної агресії Росії проти України, особливо в застосуванні штатних БТРГ і новітніх систем ураження, які виробляються тільки в Росії», - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 27 червня, у Солом’янському районі міста Києва стався вибух автомобіля, внаслідок якого загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал. Подія кваліфікована як терористичний акт.