Українська приватна компанія розробляє нову бойову машину піхоти на базі МТ-ЛБ

оновлено 03.08.17
Ukrainian Military Pages

Українська приватна компанія «Корт» розробляє нову бойову машину піхоти, - повідомив президент Асоціації виробників озброєння та військової техніки України Вадим Кодачигов, під час круглого столу в Києві.

Нова концепція бойової машини піхоти (БМП), яка отримала назву «ТУР» (зубр), розробляється на базі багатоцільового бронетранспортеру МТ-ЛБ. БМП «ТУР» - легка броньована машина, яка представляє собою значне покращення броньованих машин серії МТ-ЛБ.

БМП матиме екіпаж з трьох осіб (командир, навідник, механік-водій) та перевозитиме вісім чоловік десанту. Машина забезпечить захист при транспортуванні та мобільність для піхоти. Броня бойової машини забезпечує захист проти стрілецької зброї та осколків артилерійських снарядів.

Екіпаж розміщується у відсіку в передній частині машини, а двигун за ними. Десантування здійснються через двері у задній частині корпусу.

БМП «ТУР» також може бути оснащений сучасною баштою з 30-мм автоматичною гарматою та протитанковими ракетами, що забезпечить підвищений рівень живучості. Башта встановлена в центрі корпусу.

Ukrainian Military Pages фото © military-informant.com

ТОВ «Корт» заснована в 2015 році. Основою діяльності компанії є впровадження інтелектуальних розробок, які були створені та застосовані волонтерськими групами і приватними компаніями в зоні проведення АТО, та показали свою ефективність.


ua en
Використані джерела:
Defence Blog

довідник озброєння і військової техніки