Президент підписав указ про проведення у серпні призову до Національної гвардії

Ukrainian Military Pages

Президент України Петро Порошенко, вчора, підписав указ про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії.

«Призвати у серпні 2017 року на строкову військову службу до Національної гвардії України придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу», - йдеться в указі №178/2017, який оприлюднений на веб-сайті Президента України.

Кабінету Міністрів України доручається визначити чисельність громадян України, які підлягають призову та обсяги видатків для його проведення, а обласним державним адміністраціям забезпечити виконання заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням призову до Національної гвардії України.

Перевезення призваних осіб покладається на Міністерство інфраструктури України за заявками Міністерства оборони та МВС України.

Нагадаємо, що згідно указу Президента від 24 лютого 2017 року №44/2017, наступний (черговий) призов на строкову військову службу відбудеться у жовтні - листопаді 2017 року. Призвані восени громадяни поповнять лави Збройних Сил, Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту.



Використані джерела:
Указ Президента України від 07.07.2017 №178/7 "Про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України"