Факультет у Харкові став інститутом, а у Кам’янець-Подільському може стати частиною академії СВ

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 19 липня, під час засідання Уряду Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак представив проект постанови Кабінету Міністрів України про реорганізацію військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.

Зокрема, цим проектом передбачається реорганізація факультету військової підготовки Національно технічного університету «Харківський політехнічний інститут» шляхом перетворення його в «Інститут танкових військ» зазначеного університету.

— Ця постанова Уряду жодним чином не впливає на рівень, статус, набір та фінансування Національної академії сухопутних військ. Таке рішення дасть можливість якісно готувати танкістів та офіцерів для Збройних Сил України, — зазначив генерал армії України Степан Полторак.

Відповідна пропозиція була підтримана Урядом.

Окрім цього, очільник вітчизняного оборонного відомства повідомив, що у Міністерстві оборони сьогодні розглядається подальша доля факультету Кам’янець-Подільського національного університету та можливість його передачі до складу Національної академії сухопутних військ.

Раніше, у січні 2017 року, Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич, анонсував створення у місті військового інституту:

«У продовж трьох років у місті вживали заходи з розширення військових частин. У зв'язку з тим, що за три роки кількість військових в місті збільшилася з 300 до 2,5 тисяч, з 1 квітня розпочне працювати факультет військової підготовки, а з 1 вересня – відновлення військового інституту, - збільшаться і надходження до бюджету», - сказав Михайло Сімашкевич під час засідання колегії ОДА.

Нагадаємо, що наприкінці 2015 року у Кам’янць-Подільському була створена 48 інженерна бригада. Основою бригади стали окремі інженерні батальйони, які були сформовані на базі інженерних частин Збройних Сил України у 2014 році, для виконання завдань в зоні АТО.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua