Міністр оборони підписав наказ щодо збільшення грошового забезпечення певних спеціальностей

Ukrainian Military Pages

Про це повідомив Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня Повітряних Сил, після прибуття літаком МіГ-29 до військового аеродрому у селі Гавришівка Вінницької області.

Глава держави нагадав, що нещодавно підписав зміни до Державного бюджету 2017 року, якими значно підвищено фінансування ЗСУ.

«Це дає можливість нам сконцентрувати на ключових напрямках наші зусилля, спрямувати ресурси і резерви. Я доручив, і Міністр оборони мене щойно проінформував, що підписаний наказ, відповідно до якого буде збільшено грошове утримання військовослужбовців певних спеціальностей, які конче потребує сьогодні українська армія»

За його словами, це стосується льотчиків, десантників, спецназівців, танкістів, в першу чергу механіків-водіїв, і інших напрямків, де на сьогоднішній день потрібна не лише чисельність, а й фахова підготовка і збільшення мотивації не лише моральної для якісного виконання обов'язків, покладених на військових державою.

«Крім того, прийнято рішення ще збільшити рівень грошового утримання, доплати військовослужбовців, які виконують військові обов'язки в зоні АТО. Я доручив підняти утримання на першій лінії до 10 тис. гривень на місяць, і підвищити утримання на другій лінії до 4,5 тис. гривень», - розповів Президент.

Він наголосив, що це є виконанням зобов'язань щодо пріоритетності фінансування ЗСУ і забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, звільнення кожного клаптика нашої землі від російської агресії.