У Львові урочисто відкрили 25-й навчальний центр Військової служби правопорядку (фото)

Ukrainian Military Pages

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час робочої поїздки на Львівщину відкрив 25-й навчальний центр Військової служби правопорядку у ЗС України.

В заходах взяли участь представники армій країн, фахівці яких беруть участь у формуванні Військової поліції України: Канади, Литви, Польщі, Данії, Великої Британії, Грузії, Чехії.

— Зі зброєю в руках ви стали на захист нашої країни і зупинили ворога, який вторгся на нашу територію попри всі міжнародні закони і домовленості. На Військову службу правопорядку було покладено надзвичайно важке завдання, пов’язане з контролем за виконанням законності і правопорядку військовослужбовцями ЗС України, супроводженням і забезпеченням пересування військ до лінії зіткнення і в районі проведення АТО, охорона і оборона важливих об’єктів та інші завдання, з якими ВСП справляється на відмінно, — наголосив у своєму вітальному слові глава оборонного відомства.

Під час церемонії відкриття генерал армії України Степан Полторак вручив військовослужбовцям Військової служби правопорядку, представникам та інструкторам від ЗС Канади відомчі відзнаки та нагороди.

— Я поставив задачу керівнику ВСП щодо підготовки Концепції розвитку цього Навчального Центру і планування бюджету на наступний рік. При плануванні бюджету на наступний рік потрібно все врахувати таким чином, щоб виділити фінансовий ресурс для того, щоб тут створили перспективи розвитку навчально-матеріальної бази центру. Для того щоб, на базі центру, інструктори з інших країн світу не тільки готували наших військовослужбовців, але й навчалися. Адже в нас є дуже серйозний досвід виконання бойових завдань в районі проведення Антитерористичної операції, — підкреслив Міністр оборони України.

Додамо, що «пілотні» курси із підготовки українських бійців ВСП за стандартами НАТО проводились у Львові ще з минулого року. А від початку 2017 року на базі Тимчасового навчального центру було організовано та проведено три курси підготовки військовослужбовців-правоохоронців. А саме: два курси підготовки українських інструкторів за програмою «Застосування сили» та курс підготовки українських інструкторів «Охорона VIP осіб».

Курс «Застосування сили» проводився під керівництвом інструкторів з Канади. Навчальна програма розрахована на понад 100 годин навчального часу. Упродовж курсу «Застосування сили» слухачі ознайомлюються із аспектами канадського досвіду моделі застосування сили в залежності від поведінки об’єкта. Заняття за інтенсивною методикою поділяються на теоретичну та практичну складову. Основна увага приділяється алгоритму дій представників військової поліції під час виконання функціональних обов’язків, особливо в ході оперативних заходів, та питанням самозахисту.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото: galinfo.com.ua



Використані джерела:
galinfo.com.ua