На львівському військовому полігоні відкрили потужний Центр імітаційного моделювання

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 15 вересня, Міністр оборони України взяв участь у відкритті Центру імітаційного моделювання Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Його будівництво розпочалось ще в минулому році. 3-поверховий корпус імітаційного моделювання - це сервери моделювання та навчальні імітаційні класи, які аналізуватимуть бойове застосування системи MILES (multiple integrated laser engagement system, система лазерного тренування) на бригадному рівні. А це навчання новим алгоритмам ухвалення рішень. Загальна площа центру 3,5 тисяч квадратних метрів.

Система MILES призначена для імітації умов реального бою в тактичній підготовці і дозволяє імітувати пряме збройне зіткнення підрозділів, у тому числі і діючих на бойовій техніці.

Нагадаємо, що бригадний комплект імітаційної системи MILES для забезпечення Міжнародного центру миротворчості та безпеки на суму 22 млн дол. закупили Сполучені Штати Америки.

Читати також: США закупили бригадний комплект MILES - системи лазерної імітації бою для Яворівського полігону

Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages

За словами Міністра оборони України, Центр дасть можливість правильно робити висновки в ситуації, яка відбувається в районі проведення АТО — планувати і міняти підготовку українських військових.

— Реальні ситуації, які відбуваються в районі АТО, можуть моделюватися в цьому центрі, а на його навчальних майданчиках, зазначив Степан Полторак.

Міністр оборони України підкреслив, що це перший подібний центр, який створено в Україні. Степан Полторак підкреслив, що мета реформування ЗС України — це професіоналізація, яка практично неможлива без гарно підготовленої, інфраструктури і навчально-матеріальної бази.

Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages

— Центр імітаційного моделювання бойових дій вже почав працювати в ході проведення українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident-2017», які зараз проходять в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Центр є одним із найпотужніших в Східній Європі. На його базі будуть проходити підготовку підрозділи, штаби, органи управління Збройних Сил України, а також наші закордонні партнери, — наголосив генерал армії України Степан Полторак.

За словами Міністра оборони України з початку збройної агресії Росії проти України Збройні Сили активно розпочинали здійснювати підготовку за стандартами Альянсу.

Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages Центр імітаційного моделювання - Ukrainian Military Pages


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua