Мобільний 3D-оглядовий радіолокатор 80К6Т - прем'єра від НВК «Іскра» (відео)

Ukrainian Military Pages

На XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017» НВК «Іскра» вперше продемонструвала радіолокаційну станцію нового покоління 80К6Т, яка працює на твердотільних модулях.

Мобільний 3D-радіолокатор кругового огляду 80К6Т – передова розробка НВК «Іскра», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», яка призначена для видачі цілевказівок засобам протиповітряної оборони (ППО).

Головною особливістю 80К6Т стала цифрова фазована активна решітка. Ця технологія дозволяє виявляти та супроводжувати цілі з надвисокою точністю. При цьому, завдяки тільки одній станції виконується одночасне вимірювання положення цілі одразу за трьома координатами: дальності, азимуту та висоти, тобто створюється 3D-модель.

Станція забезпечує автоматичне виявлення і визначення трьох координат, «прив’язку» сигналів державного впізнання та супровід виявлених цілей на малих, середніх і великих висотах. Вона видає інформацію про виявлені цілі на командні пункти і сполучені системи.

Радіолокаційна станція 80К6Т може працювати з усіма зенітними ракетними комплексами, які перебувають на озброєнні Повітряних Сил Збройних Сил України. Використання цієї станції значно посилить протиповітряну складову.

Завдяки цьому радару захисники України зможуть бачити всі повітряні об‘єкти на відстані до 500 км, на всіх висотах, від 0 до більше 40 км. 3D-оглядовий локатор 80К6Т може відслідковувати до 500 цілей одночасно. При цьому, завдяки великій зоні огляду по куту місця - до 70 градусів, дозволяють виявляти тактичні та оперативно-тактичні ракети. А спеціальна система обробки сигналів, дає можливість виявляти малорозмірні та крилаті ракети, які йдуть на малих висотах з огинанням рельєфу.

3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages 3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages 3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages 3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages 3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages 3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages 3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages 3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages
Фото зі стенду на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017»

Окрім того, застосування передавача на транзисторних посилювачах потужності, дозволяє в рази підвищити надійність радару. Навіть вихід з ладу декількох з модулів посилювання не призводить до повного вимикання оглядового локатору.

При цьому РЛС спроектована так, що дозволяє проводити її модернізацію в міру розвитку супутніх технологій.

Радар 80К6Т створений з урахуванням максимальної мобільності, в тому числі він пристосований для транспортування літаками «Антонов» та американськими військово-транспортними літаками С-130 Hercules. А для розгортання РЛС необхідно всього 10-15 хвилин.

80К6Т відповідає всім світовим стандартам.

3D-радар  80К6Т на Ukrainian Military Pages

«Коли ми розробляли РЛС 80К6Т, врахували всі недоліки попередніх моделей і досвід кращих світових зразків. Новітня станція має високі експлуатаційні та тактико-технічні характеристики. Вона максимально адаптована до використання в польових умовах. Зокрема, її можна оперативно налагодити і відремонтувати безпосередньо в полі», – зазначили розробники НВК «Іскра».


Тактико-технічні характеристики
Діапазон частот
Максимальні робочі межі радіолокатора:
 за дальністю, км
 за азимутом, град
 за кутом місця, град
 за висотою, км
Період огляду, с
Дальність виявлення цілі,
ЕПР = 3 м2 (при P = 0,8 F = 10-6):
 при висоті польоту 10 ... 30км
Тип передавача
Пікова потужність передавача, кВт
Тип антени
Число променів
Придушення пасивних завад, дБ
Придушення активних завад, дБ
Кількість супроводжуваних цілей, більше
Апаратура системи розпізнавання
державної приналежності
Кількість транспортних одиниць
Час розгортання/згортання, хв.
S
500

360
0...70
40
5, 10, 20

350

транзисторний
30
цифрова фазована активна решітка
16
50
20
300
вбудована

2
15

Ukrainian Military Pages


ua en

довідник озброєння і військової техніки