Переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул»

Переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул» - Ukrainian Military Pages

Переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул» – призначений для ураження легкоброньованої та неброньованої техніки, споруд польового типу (ДОТ, ДЗОТ), також живої сили, яка знаходиться на відкритому просторі, в укриттях, споруд з каменю, цегли або бетону.

Розробник: ДП «Державне Київське конструкторське бюро "Луч"»

«Укроборонпром» та КБ «Луч» вперше представили переносний реактивний гранатомет на 13-й Міжнародній виставці військової техніки IDEF-2017 (м. Стамбул, Туреччина).

Застосування оптико-електронного прицілу автоматизує та спрощує роботу гранатометника, забезпечує високу точність попадання при максимальній дальності стрільби.

Переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул» - Ukrainian Military Pages IDEF-2017

Оптико-електронний приціл встановлений на пусковій установці містить набір датчиків, що забезпечують врахування чинників, які істотно впливають на точність стрільби, таких як швидкість вітру, температура навколишнього середовища, дальність і швидкість руху цілі.

Процесорний пристрій гранатомета здійснює автоматичне введення балістичних поправок і коректування положення прицільної марки, що забезпечує точність при максимальній дальності стрільби.

Переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул» забезпечує:

  • можливість стрільби з позицій: «стоячи», «з коліна», «з упору», а також з відкритих транспортних засобів, що дозволяє швидку передислокацію і зміну позиції;
  • можливість стрільби по рухомих маневрених цілях;
  • можливість точного вимірювання дальності, автоматичне введення балістичних поправок і коректування положення прицільної марки, забезпечують високу точність попадання при максимальній дальності стрільби;
  • застосування термобаричних і осколково-фугасних бойових частин забезпечує гарантоване ураження будь-яких типів цілей незалежно від точки попадання гранати.

Склад комплексу:

  • пускова установка з прицілом ПРГ (ДП «Ізюмський приладобудівний завод»);
  • транспортно-пусковий контейнер;
  • некеровані гранати з термобаричною та осколково-фугасною бойовою частиною.

РК-4 Інгул на Ukrainian Military Pages РК-4 Інгул на Ukrainian Military Pages РК-4 Інгул на Ukrainian Military Pages РК-4 Інгул на Ukrainian Military Pages РК-4 Інгул на Ukrainian Military Pages РК-4 Інгул на Ukrainian Military Pages
Фото зі стенду на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017»


Тактико-технічні характеристики (ТТХ) РК-4 «Інгул»
Калібр гранати, мм:107
Маса гранати в контейнері, кг:11,4
Тип БЧ:термбарична, осколково-фугасна
Максимальна дальність стрільби, м:1800
Мінімальна дальність стрільби, м:70
Дальність прямого пострілу, м:до 600
Довжина контейнеру, мм:1678
Температурний діапазон застосування, ˚С:від мінус 40 до +60



РК-4 Інгул на Ukrainian Military Pages Фото зі стенду на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017»

ua en

довідник озброєння і військової техніки