Реорганізація факультету ВП «ХПІ» у Військовий інститут танкових військ завершиться 31 грудня

Ukrainian Military Pages фото © Дмитро Муравський

Реорганізація факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», шляхом перетворення його у Військовий інститут танкових військ, завершиться до 31 грудня 2017 року.

Відповідні заходи передбачені спільним наказом Міністерства оборони і Міністерства освіти і науки України від 19.09.2017 №478/1281.

Зокрема визначається, що Військовий інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» є правонаступником прав і обов'язків факультету військової підготовки.

Військовий інститут підпорядкують Командуванню Сухопутних військ ЗС України, а з питань забезпечення організації та проведення підготовки військових фахівців, створення необхідної матеріально-технічної бази, забезпечення збереження озброєння та військової техніки, забезпечення захисту інформації, та інших питань визначених відповідними нормативно-правовими актами, - ректору НТУ «ХПІ».

До 31 грудня планується забезпечити Військовий інститут необхідними зразками військової техніки, озброєнням і військовим майном, завершити передачу будівель, споруд та державного майна до сфери управління Міністерства оборони, а також переоформити ліцензію та інші необхідні документи.

Нагадаємо, що у першій половині 2017 року державними підприємствами оборонної промисловості до факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» поставлені комплексні динамічні тренажери екіпажу танка Т-64-Б(БВ).


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Техніка російських окупантів на Донбасі