У вишах Чернігова та Маріуполя створять кафедри військової підготовки офіцерів запасу

Ukrainian Military Pages

Урядом прийнято рішення про утворення кафедр військової підготовки в Академії Державної пенітенціарної служби (м. Чернігів) та Приазовському державному технічному університеті (м. Маріуполь).

З цією метою видана постанова Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 р. № 809 «Деякі питання утворення військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів».

Актом передбачається привести обсяг офіцерів запасу у відповідність до потреб для комплектування Збройних Сил, інших військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення за відповідними військово-обліковими спеціальностями в областях, де на цей час військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів відсутні.

Крім того, як стверджується, буде покращено військово-патріотичне виховання молоді та пропаганда військової служби, яка необхідна для забезпечення належного захисту держави, її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

На виконання рішень Уряду протягом 2016 року було створено 8 кафедр підготовки офіцерів запасу у різних вишах по всій території України та 7 кафедр медицини катастроф та військової медицини.

Нагадаємо також, що у листопаді на військову службу буде призвано 500 офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри та не проходили військової служби. Перший такий призов в Україні відбувся у червні цього року, тоді призвали 1000 офіцерів, в основному за спеціальностями військового зв'язку, експлуатації і ремонту військової техніки, морально-психологічного забезпечення.